17 Ocak 2017 FLAT Duyurusu

17 OCAK 2017 TARİHİNDE YAPILACAK İNGİLİZCE YETERLİK (FLAT) SINAVI’NA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

1) Sınav, Yaşar Üniversitesi BORNOVA YERLEŞKESİ’NDE gerçekleştirilecektir.
2) Sınava girecek öğrencilerin yanlarında okul kimliklerini VE resimli bir resmi kimlik belgesini (ehliyet, nüfus cüzdanı ya da pasaport) bulundurmaları zorunludur. Kimlik belgelerinden herhangi birinin eksik olması ya da resimden kimlik tespiti yapılamaması öğrencinin sınava alınmaması için sebep oluşturabilir.
3) Yazılı oturum 09.30’da başlayacak; 12.30’da sona erecektir. İkinci (sözlü) oturum 13.30’da başlayıp 18.00’e kadar devam edecektir.
4) Yazılı oturumun ilk 20 dakikasında “Listening” sınavı yapılacağından geç kalan öğrenciler ancak “Listening” bölümünün bitiminde 09.50-10.00 saatleri arasında sınava katılabileceklerdir. Bu nedenle “Listening” bölümünü kaçırmamak için öğrencilerin sınava geç kalmamaları önemle duyurulur.
5) Sınavda optik formlar kullanılacağından öğrencilerin yanlarında öğrenci numaralarını ve yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi bulundurmaları zorunludur. Kalem ve silgi alışverişinde bulunmak kopya teşebbüsü olarak değerlendirilecektir.
6) Sınavın gerçekleştirildiği derslik ve koridorlara öğrenci ve görevlilerden başkası giremeyecektir.
7) Öğrencilerin yazılı sınava girecekleri bina ve derslikler ydy.yasar.edu.tr sayfasından 16.01.2017 tarihinde yayınlanacaktır. Bu sebeple öğrencilerin asılacak sınıf listelerine sınav öncesi bakarak hangi derslikte gireceklerini öğrenmeleri önem teşkil etmektedir.
8) Öğrencilerin yazılı sınavdan önce isimlerini ve hangi bina ve derslikte sınava gireceklerini listelerden kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu yüzden öğrencilerin sınav başlamadan en az yarım saat önce okulda bulunmaları önerilir.
9) Sınav sonuçları 22.01.2017 Pazar günü saat 10:00’dan sonra YDY web sitesinden duyurulacaktır. Sınav Sonuç durumunda “RESIT” yazan öğrenciler 24.01.2017 Salı günü FLAT sınavına gireceklerdir.

Sınav sırasında uyulması gereken kurallar:

1) Sınavın ilk 30 dakikası ile son 15 dakikasında öğrenciler sınav salonunu terk edemeyeceklerdir.
2) Sınav süresince elektronik araçlar ( Mobil telefon, PDA, MP3 Player vb.) kapalı ve ulaşılamayacak bir yerde tutulmalıdır.
3) Saati kontrol etmek amaçlı olsa dahi cep telefonu kullanılamayacaktır. Cep telefonunu kullanmaya teşebbüs etmek kopya girişimi sayılacaktır.
4) Sınav süresince öğrenciler dışarı çıkamayacaklar, sınav salonunu terk edemeyeceklerdir. (Tuvalet, su vb gereksinimler sınav öncesi giderilecektir.) Sınav salonunu bir kez terkeden öğrenciler tekrar sınava giremezler.
5) Sınav boyunca su dışında herhangi birşey içmek ya da yemek yasaktır.
6) Sınavda öğrencilerin birbirleri ile konuşması/soru sorması/kalem-silgi alışverişi yapması kopya teşebbüsü olarak değerlendirilecektir.