“İkinci Bir Dil ve Kültür: Karşılaşılan Zorluklar” Sunan: Angela Brown

Angela Brown
İkinci Dil Olarak İngilizce Öğretimi Bölümü, Wright State Üniversitesi – Celina City Schools

1. Oturum: 11:15 – 12:00
2. Oturum: 15:00 – 15:45

“İkinci Bir Dil ve Kültür: Karşılaşılan Zorluklar”

Konuşmacı: Angela Brown
29 Mart 2016 Salı

Angela Brown Hakkında

1458141943_LinkedIn-logo-vector

Celina City Schools’da anadili İngilizce olmayan öğrencilere İngilizce öğreten Angela Brown ikinci dil olarak İngilizce öğretimi, İngilizce Dil Becerileri ve İspanyolca öğretimi alanlarında çeşitli eğitim kurumlarında hizmet vermiştir. Lisans eğitimini Ohio State Üniversitesi İspanyolca bölümünde ve yüksek lisans eğitimini de Findlay Üniversitesi Anadili İngilizce Olmayanlara İngilizce Öğretimi (TESOL) ve İki Dilli Eğitim bölümünde tamamlayan Brown, daha sonra yurtdışı eğitimi için Meksika’ya gitmiştir. Meksika deneyiminin ardından da yabancı dil olarak İngilizce öğretimi vermek üzere Japonya’ya gitmiştir. Kendisi ayrıca 2008-2009 akademik yılında Endonezya’da İngilizce öğretiminde bulunmak üzere ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki İngilizce Öğretim Programıyla Endonezya’ya gönderilmiştir. ABD’ye döndükten sonra Savunma Bakanlığı bünyesindeki Bakanlık Dil Enstitüsü İngilizce Dil Merkezi’nde çalışmaya başlamıştır. Eğitim alanında sürdürdüğü kariyeri boyunca önüne çıkan sayısız fırsat sayesinde alanında ilerlemesini sağlayacak etkili ve faydalı diyaloglar kurmuş ve yurtdışı eğitim programlarıyla eğitimcilere sunulan fırsatların geliştirilmesini sağlamıştır. Seyahat etmek, diller, dinler ve kültürler hakkında bilgi edinmek, kitap okumak, şarkı söylemek ve dans etmek Brown’ın boş zamanlarında yapmaktan keyif aldığı faaliyetler.

Bu sunum tüm Akademik İngilizce, Modern Diller ve Hazırlık Sınıfı okutmanlarının erişimine açıktır.